Mias Massageterapi & Hälsa

Mia, certifierad massageterapeut Mias Massageterapi & Hälsa är en del i Trucido Lorem AB, det är den del som var först och har funnits i 5.5 år (för vidare beskrivning av Trucido Lorem AB, klicka på "om oss" längre upp till höger) och sysslar med  terapeutiska behandlingar,  stresshantering och massage. 

Massage (Svensk Klassisk Massage) är framför allt avslappnande och skönt när man inte har specifika problem.

Massageterapi är, till skillnad från klassisk massage, terapeutisk behandling på muskulatur där det uppstått problem av olika anledningar. Som massageterapeut tar jag reda på var och varför det gör ont, och behandlar utifrån det med terapeutiska metoder som pressur (triggerpunktsbehandling), SCS, en metod att få spända muskler att slappna av, som jag använder när någon är extra känslig och muskeltöjningar (neuromuskulära tekniker). Dessa metoder används även av en del sjukgymnaster samt naprapater. Dock jobbar jag enbart muskulärt. En naprapat, samt en del sjukgymnaster, jobbar även med manipulation av skelettet.

Dessutom ger jag tips och råd hur man kan förhindra, eller åtminstone slippa den värsta smärtan.
Att vi t ex jobbar som vi gör kan vi inte göra så mycket åt, men det finns en hel del man kan tänka på för att slippa gå med ständig värk.


Det jag huvudsakligen arbetar med är just den terapeutiska biten, då jag tycker det är mest givande och inspirerande. Dessutom lär jag mig av er som kommer till mig, då alla har olika sätt att svara på behandling, ont av olika anledning och jag får lösa problem. Ett roligt och utmanande arbete.

Men ibland kan man behöva en vanlig klassisk massage för lite genomarbetning av musklerna i allmänhet, därför har jag även det, dock endast (!) 30 minuter. 

Jag erbjuder även Närvaromassage, en stresshanteringsbehandling för den som har svårt att komma ner i varv. Jag ger en lugnande taktil massage samt guidar en muskulär avslappning och en affirmation/meditation, där man får ha en lugn stund i sitt "inre rum" för att återhämta sig och slappna av. När man är klar med behandlingen är man avslappnad och påfylld med ny energi.

Den avsatta tiden för Närvaromassage är ca 40 minuter och man kan boka enstaka gånger, eller boka regelbundna tider om man behöver det.

Alla behandlingar kan man dessutom köpa som presentkort för att ge bort till någon man tycker behöver det.

Längre fram i tiden kan jag tänka mig leda guidad meditation i grupp om efterfråga finns. 

Även coachande samtal kan så småningom komma att erbjudas, om man vill komma igång med någon form av livsstilsförändring men behöver hjälp att komma fram till hur.